Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site

Nyirokmasszázs

Az egyik legfontosabb prevenciós módszer az egészség megőrzése céljából. Általános közérzetjavító hatásán túl, relaxál testi, idegi, agyi szinten.

Eredményes lehet a következő esetekben:

Méregtelenítő kúrák kiegészítéseként

Arc- és nyak ödémák enyhítésére

Cellulitiszre– narancsbőrre

A felszaporodott szövetközi ödémára

Klimatérium időszakában, fizikai közérzet javítására

Gyakori fejfájás migrén megelőzésére

Általános immunerősítésre

Alsó lábszáron, térden kialakuló ödéma csökkentésére, megelőzésére

Gyomor- és bélrendszeri panaszok enyhítésére, megelőzésére

Puffadási, székrekedési panaszok megelőzésére.

Ajánlott a masszázs előtt 1 órával több folyadékot fogyasztani, hogy a besűrűsödött nyirok könnyebben ki tudjon ürülni. Így könnyebben ki tudja választani a szervezet a felhalmozódott salakanyagokat, nyákokat. Masszázs után előfordulhat, hogy nagyobb mennyiségű a bélsár, így tisztul a vastagbél is.

Mikor nem ajánlott?
Akut gyulladásos folyamatoknál, mert ilyenkor a helyi gócból a kórokozók az egész szervezetre átterjedhetnek. Trombózisgyanús területeken - a kialakult vérrögből kis darabok szakadhatnak le, és tovasodródva, például tüdőembóliát okozhatnak. Daganatosan betegeknél. Szívelégtelenséghez társuló ödémáknál.

Nyirokmasszázs
Nyirokmasszázs

"A régiek a márványhoz hasonlították a női testet: ez a kép teljesen hamis. Victor Hugo Nyirokkeringést aktiváló tippek: Rendszeres mozgás, séta, kerékpár, úszás, 3-1-2 meridián torna, jóga. Naponta többször légző gyakorlatok (akár jógalégzés) hogy a szövetek oxigénellátása javuljon. Bőséges folyadékfogyasztás! Legalább napi 2 liter. Ha a vér nem elég híg, romlik a keringés, hiszen a sűrű folyadék nehezen képes áramolni. Így rosszabb lesz a sejtek tápanyag- és oxigénellátása, valamint a bennük keletkező bomlási termékek elszállítása.

A helyes táplálkozás hangsúlyozása, a rendszeres lé- vagy gyümölcsnapok, esetleg krónikus panaszok esetén egy hosszabb léböjt kúra természetesen itt sem maradhatnak el.
Fontos tudni, hogy a helyes testtartás szintén javítja a nyirokkeringést. A lógó vállak, a mélyen előrehajtott fej és hajlott gerinc ezzel szemben kedvezőtlenül befolyásolják azt, ráadásul gátolják a rekeszizom mozgását. Ez utóbbi nemcsak a légzést, de a nyirokáramlást is szabályozza.
A tapasztalatok szerint a nyirokdrenázs fontos kiegészítője lehet a talpmasszázs. A reflexzónákon keresztül ugyanis egy további "gyógyító impulzust" közvetítünk az érintett szervek felé. Jól kombinálható szaunával, aromapakolásokkal, fürdőkkel, száraz testledörzsöléssel.

A nyirokmasszázst csak kúraszerűen érdemes használni. 1-2 masszázstól még nem várhatunk csodát.
A kezelés időtartama:1-1,5 óra, attól függően, hogy mekkora területet kell megmasszírozni.